Om oss

Jeg er oppvokst med hunder, og fikk min første egne hund som 13 åring. Siden da har jeg aldri vært uten hund, og det har vært flere raser opp gjennom årene. Herlige hunder som alle har gitt oss gode minner.

Vi har hatt et kull med whippet valper (2016), men fremover er det kun Shetland sheepdog vi har planer for i vårt oppdrett.

Med to døtre som studerer utenbygds (men de er heldigvis mye hjemme i ferier og helger), bor jeg med mann, yngste sønn og tre hunder i Trysil. 

Jeg trener, og har konkurrert, innen kreativ lydighet og rally-lydighet, samt noe utstilling. Vi har deltatt på flere kurs innen nosework. Vi trener både litt spor og triks, og ser at de har store glede av å få bruke hodet. Selvsagt er hundene våre kjære familiemedlemmer og turkamerater.

I oppdrettet har vi aller mest fokus på gemytt og helse. Det er det som er avgjørende for at man har et trivelig og ukomplisert hundehold. Selv om man må regne med noen utfordringer, så skal det først og fremst være moro å ha hund!

Fokus på helse og gemytt betyr ikke at vi glemmer rase-standarden. Vi ønsker jo gjerne "full pakke" og hundene skal være rasetypiske. Men jeg kan godt vike for enkelte eksteriøre feil, så lenge helsa og gemyttet er på plass.

Vi legger stor vekt på å finne riktige avls-kombinasjoner, og her går det ikke med få timer. Men det er noe jeg brenner for, og det å gjøre en grundig research på både tispen og hannen er en viktig del av det å være oppdretter.

Når kullet vel er født, så er det valpene og valpemors beste, som har størst fokus. Etter hvert som de små blir større, skal de få utforske verden under trygge rammer. Treffe barn, voksne, kjøre bil, være ute i naturen, bli kjent med støvsuger-lyder og annen støy og få masse kos. Selv når de etter hvert kommer i en livlig alder, legger vi fortsatt vekt på at de skal få finne ro og hvile, etter at de har vært i aktivitet. Dette tror vi gir trygge og avbalanserte hunder.

Det er ikke førstemann-til-mølla prinsippet som gjelder her. Valpene våre betyr mye for oss, og vi må velge de hjem som vi føler er mest riktige.

Er det noen utfordringer, vil vi bistå som best vi kan med oppfølging. Ellers setter vi stor pris på bilder og hverdags-oppdateringer. 
 

Valpene leveres:

* Registrert i NKK

* Med kjøpeavtale fra NKK, med tilleggsavtale.

* Vaksinert, øyelyst, helsesjekket, chippet og ormekur behandlet

* Perm med informasjon 

* Valpefòr til den første tiden